Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Praga

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je gostila srečanje zunanjih ministrov neformalne skupine Central 5, na katerem so sodelovali minister za evropske in mednarodne zadeve Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke Jan Lipavský, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Péter Szijjárto ter minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške Juraj Blanár.

  • 16. februarja 2024 smo v Brnu praznovali Slovenski kulturni praznik s predvajanjem filma z naslovom Češka koča in češko-slovensko sodelovanje (češko Češka koča a česko-slovinská vzájemnost). Dogodka, ki ga je organiziralo Češko-slovensko društvo pod vodstvom Alene Šamonilové, v sodelovanju z Matejo Kosi, se je udeležila tudi veleposlanica Tanja Strniša, ki je uvodoma nagovorila zbrano publiko.

  • Veleposlaništvo je 12. februarja 2024 z literarno-glasbenim večerom obeležilo slovenski kulturni praznik.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Ta veseli dan kulture s predvajanjem filma Vesna v Brnu

    V četrtek, 7. decembra 2023, smo v sodelovanju z Oddelkom za slavistiko Filozofske fakultete Masarykove univerze v Brnu ter Češko-slovenskim društvom organizirali projekcijo slovenskega filma Vesna.

  • Otroke v Pragi je včeraj obiskal Miklavž

    5. decembra zvečer je pridne otroke v Pragi obiskal in obdaril Miklavž.