Veleposlaništvo RS Praga /Politični odnosi /

Politični odnosi

Veleposlaništvo Republike Slovenije  v Pragi predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v  Češki republiki, varuje in uresničuje interese  Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb v Češki republiki ter pospešuje in razvija prijateljske dobrososedske  odnose in sodelovanje med Republiko Slovenijo in Češko Republiko.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi seznanja organe, ustanove, medije in javnosti v Češki republiki z dosežki, značilnostmi in stališči Republike Slovenije. Poroča slovenskemu zunanjemu ministrstvu ter preko njega tudi drugim državnim organom o notranjem in zunanjepolitičnem  položaju v Češki  republiki  ter o njenih dejavnostih.

Odnosi  Republike Slovenije s Češko republiko  so prijateljski in partnerski, medsebojno  sodelovanje pa je obsežno  in razvejano  na številnih  področjih. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi posebno pozornost posveča  ohranjanju  in krepitvi  odnosov  in sodelovanja  tako na državni, regijskih  in  lokalnih ravneh.

Grb, zastava in himna Republike Slovenije označujejo pripadnost Republiki Sloveniji. Več o državnih simbolih najdete tule.

Slovenija je srednjeevropska država. Osnovni geografski podatki o Sloveniji so dostopni na tej povezavi.

Koristne povezave
Vlada Republike Slovenije - www.vlada.si
Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije - www.mzv.si
Predsednik Republike Slovenije - http://www.up-rs.si/

Predsednik Češke republike - www.hrad.cz

Vlada Češke republike - www.vlada.cz
Ministrstvo za zunanje zadeve Češke republike - www.mzv.cz
Poslanska zbornica Parlamenta Češke republike - www.snemovna.cz
Senat Parlamenta Češke republike - www.senat.cz