Veleposlaništvo RS Praga /Slovenci na Češkem /

Slovenci na Češkem

Najstarejše delujoče slovensko društvo v Češki republiki se nahaja v Brnu (od 1. novembra 2002). Spletna stran društva z uradnim nazivom Česko-slovinská společnost je http://www.cz-slo-spolecnost.eu/ , predsednica je mgr. Alena Šamonilová.

V Češki republiki od 14. februarja 2013 deluje še eno slovensko društvo, ki nosi ime po velikem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku. Sedež društva je v Berounu. Prvi predsednik je bil g. Peter Kuhar, zdajšnji predsednik pa je g. Iztok Toplak. Njihovim aktivnostim lahko sledite na Facebook strani.

Sicer na Češkem živijo slovenski državljani, ki so pretežno zaposleni v slovenskih podjetjih na Češkem, njihove družine in študentje.  Ob petkih je organiziran tudi dopolnilni pouk slovenskega jezika za slovenske otroke na Češkem. Vkolikor vas zanima več, se lahko obrnete na naše veleposlaništvo.

Vkolikor imate interes, da bi bili obveščeni o dogodkih, ki potekajo v sodelovanju z našim veleposlaništvom ali drugih dogodkih, ki jih prirejajo Slovenci na Češkem nam prosimo posredujte vaše kontakte (lahko tudi email).