Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
29.11.2013  

Literarni večer s pomurskimi avtorji, Brno, 29.11.2013

V brnski kavarni Trojka je bil petek, 29. 11. 2013, spet obarvan slovenistično. Tokrat so se predstavili pomurski avtorji Norma Bale, Štefan Kardoš, Robert Titan Felix in Milan Vincetič. Vsak je na kratko predstavil svoj ustvarjalni opus in del tega približal z literarnim branjem.

Milan Vincetič je prebral svojo poezijo, objavljeno v letos izdani dvojezični slovensko-češki antologiji sodobne slovenske poezije iz knjižnih objav po letu 2000 z naslovom S petdesetimi glasovi govorim/Padesáti hlasy hovořím, ki sta jo uredila in pesmi prevedla Peter Kuhar in Lenka Daňhelová. Robert Titan Felix nam je približal svoj roman Volosova čreda (prevod odlomkov Eva Mikulková in Michal Przybylski). Štefan Kardoš je prebral odlomek iz romana Zajčja sled (prevod odlomka Petr Mainuš), Norma Bale pa je krstno predstavila še čisto svež roman, ki je skoraj še dišal po tiskarni, Karamel (prevod odlomka Eliška Papcunová).

Literarni večer je pripravil lektorat slovenščine, ki deluje v okviru Oddelka za slavistiko Masarykove univerze, skupaj s Slavističnim društvom Prekmurja, Prlekije in Porabja ter z založbo Franc-Franc.