Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
24.11.2013  

Mednarodni božični festival, hotel Hilton, 24.11.2013

V hotelu Hilton v Pragi je v nedeljo, 24.11. potekal tradicionalni Mednarodni božični festival pod pokroviteljstvom soproge češkega predsednika, Ivane Zemanove. Gre za festival, ki je bil v preteklih letih bolj poznan pod imenom Božični bazar.

Na letošnjem festivalu so se s ponudbo svojih domačih produktov predstavile številne svetovne države, med njimi tudi Slovenija. Slovenska stojnica je bila letos po ponudbi proizvodov med bolj raznovrstnimi, za kar se velja zahvaliti sponzorjem, ki so donirali proizvode in sicer: Adria Airways, Dar d.o.o., Vina Goriška Brda, ETA Kamnik, Luka Koper, Steklarna Rogaška, Delamaris, Kozmetika Afrodita, Slovenia Trade, Foodadventure, Gorenje, Lisca, Medex, P&F vino, Verus vinogradi in Laska Dalboss. Zahvala gre tudi umetniku in poslovnežu Dragomirju Lužaiću, ki je doniral svojo sliko z naslovom Vinogradi ter v Pragi živečim Slovenkam, ki so pripravile domače piškote in rezance v ličnih darilnih paketih. Za celostno podobo je tudi tokrat poskrbela umetnica Ajda Balderman Plesnik. 

Direktorica podjetja Lisca v Pragi Tina Jan je skupaj z veleposlanico mag. Knez soprogi PR ČR Zemanovi ob sodelovanju s protokolom češkega predsednika predala tudi posebno darilo.

Izkupiček od prodanih proizvodov gre tako kot vsako leto v dobrodelne namene in sicer v sklad, nad katerim bdi soproga češkega predsednika. Letošnji božični festival lahko ocenimo kot zelo uspešen, saj ga je obiskala velika (včasih celo nepregledna) množiča ljudi, zanimanje za slovenske proizvode pa je bilo veliko.