Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
14.10.2013  

Gostovanje slovenske pisateljice Anje Štefan

Anja Štefan se je rodila 2. aprila 1969 v Šempetru pri Gorici. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študirala slovenistiko in anglistiko in l. 1994 diplomirala. Po diplomi je na Filozofski fakulteti nadaljevala s študijem na področju folkloristike in leta 1999 magistrirala. Deluje kot samostojna umetnica.

 

Slika: Anja Štefan, vir: www.pravljicedanes.si

Je ena redkih profesionalnih slovenskih pripovedovalk in hkrati snovalka pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki ga vodi od leta 1998 (zadnja leta kot del tričlanske ekipe). Raziskuje pripovedno izročilo. Pesnica, pisateljica in pravljičarka svoja avtorska dela namenja predvsem otrokom. Avtorska besedila in priredbe ljudskih pripovedi redno objavlja.

Leta 1993 je začela sodelovati z revijo Ciciban, v reviji Cicido pa objavlja od leta 1998.

Anja Štefan bo v četrtek, 17.10. v sodelovanju z lektoratom Slovenščine na Univerzi v Brnu, gostovala v Brnu ob 19:00 uri (Kavarna Cafe 99, Uvoz, Brno, http://www.cafe99.cz/) in v petek, 18.10.  ob 17:00 v prostorih Vesele šole (Soukenická 10, Praga 1), kjer običajno poteka pouk dopolnilnega pouka Slovenščine za osnovnošolske otroke. Na srečanju v Pragi bodo v sodelovanu z lektoratom Slovenščine na Karlovi univerzi v Pragi sodelovali tudi tamkajšnji študenti.

Vabljeni torej na oba zanimiva dogodka v soorganizaciji Veleposlaništva RS v Pragi - odrasli na literarni večer v Brno, tisti z otroki pa v Prago.