Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
26.10.2008  

Glasbeni nastop Filharmonije fundacije Animato

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi obvešča, da bo v petek 7. novembra v okviru svoje jesenske turneje v Pragi nastopil mednarodni orkester Filharmonija fundacije Animato, v katerem igrajo mladi glasbeniki iz 10 držav Evrope. Člani mladinskega orkestra, ki šteje devetdeset glasbenikov, so tudi študentje Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Ta orkestralni projekt je nastal po pobudi švicarske fundacije Animato, ki se ukvarja s podporo mladih glasbenikov v Evropi in v okviru svoje dejavnosti sodeluje z visokimi šolami za glasbo. Letošnja turneja je 2. letnik tega projekta. Orkester tako nadaljuje svoj prvi nastop v Pragi leta 2006, ki je bil prirejen ob priložnosti praznovanja 60. obletnice ustanovitve Akademije glasbene umetnosti v Pragi.

Koncert Filharmonije fundacije Animato, ki je organiziran pod pokroviteljstvom veleposlanika Švice v Češki republiki N. E. Jean-Françoisa Kammera in podpredsednika Senata ČR, MVDr. Jiříja Liške, bo 7. 11.2008 ob 19.30 uri v Smetanovi dvorani Občinskega doma (Obecní dům) v Pragi. Filharmonija bo pod taktirko uglednega britanskega dirigenta Howarda Griffithsa izvedla dela G. Verdija (predigro k La forza del destino), F. Mendelssohna (Klavirski koncert št. 1 v g – molu) in G. Mahlerja (Simfonijo št. 1). Solistka večera bo mlada zmagovalka mednarodnega glasbenega tekmovanja Regina Chernychko.

Več podatkov o projektu in ostalih aktivnostih fundacije Animato lahko najdete na spletni strani www.animatostiftung.ch.