Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
30.04.2020  

POMEMBNE INFORMACIJE O PRILAGOJENEM KONZULARNEM POSLOVANJU VELEPOSLANIŠTVA RS V PRAGI

Z namenom zagotovitve veljavnih higienskih in varnostnih standardov v času epidemije konzularno poslovanje poteka izključno na podlagi predhodne najave/naročanja. Stranke vljudno prosimo, da nam po elektronski pošti na naslov sloembassy.prague(at)gov.si posredujejo kratek opis zadeve in kontaktne podatke. Veleposlaništvo vas bo v najkrajšem možnem času, po telefonu ali na vaš e-naslov, obvestilo o nadaljnjih korakih za ureditev vaše zadeve.

Plačevanje konzularnih taks se v času izvajanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 izvaja izključno z bančnim nakazilom, pri čemer stranka nosi vse bančne stroške. Tako kot doslej, je konzularno takso mogoče poravnati v EUR ali v CZK, podrobnosti o računih najdete spodaj. O točnem znesku vas bomo obvestili glede na konkretno zadevo, ki jo urejate.

Številka računa za nakazila v CZK:
št. 810411004/2700, UnicreditBank  Czech Republic and Slovakia a.s.

Številka računa za nakazila v EUR:
IBAN: CZ81 2700 0000 0081 0411 0008
UnicreditBank  Czech Republic and Slovakia a.s.
Želetavská 1525/1, Praha 4
SWIFT/BIC: BACXCZPP

Konzularne storitve, za katere je predvidena osebna prisotnost na veleposlaništvu (vloge/vročitve osebnih dokumentov, overitve podpisov na zasebnih listinah) so omejene na najnujnejše, ob spoštovanju predpisanih higienskih standardov. V prostore veleposlaništva sme po predhodnem dogovoru vstopiti samo po ena oseba, obvezno je nošenje mask in razkuževanje rok pred vstopom.

Tujci: Sprejemanje vizumskih vlog in novih vlog za dovoljenje za prebivanje in s tem povezano zajemanje prstnih odtisov še vedno ni mogoče.