Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
11.12.2019  

Razstava ilustracij slovenske avtorice knjig za otroke Manice K. Musil

Včeraj 11.12. so se v Slovenija Centru v Pragi odvili kar trije dogodki v enem: otvoritev razstave ilustracij slovenske avtorice knjig za otroke Manice K. Musil, krst izida prvega prevoda njene slikanice Lev Robi v češki jezik ter delavnica, na kateri so češki osnovnošolci skupaj z avtorico izdelali vsak svojega levčka Robija. Veleposlaništvo je dogodek organiziralo ob podpori Kulturnega sklada MZZ/MK v sodelovanju s češko založbo Fragment/Albatros in Slovenija Centrom.

Manica K. Musil je otrokom razkazala svoje ilustracije in preko njih predstavila zgodbo o levčku, ki išče kotiček, kjer bi lahko v miru spal … Otroci so se podučili tudi o tem, kje je Slovenija in kako se po slovensko reče otrok. Ker so bili zelo pridni pa so vsi prejeli tudi prospekte o Sloveniji in učiteljice so jim naročile naj se za domačo nalogo o tem, kar so doživeli in kar so se naučili zvečer pogovorijo tudi s svojimi starši.

Vabljeni v Slovenija center, kjer bo razstava čudovitih ilustracij Manice K. Musil na ogled še do konca januarja 2020, v prihajajočih dneh pa bo v Centru mogoče tudi kupiti češki prevod knjige Levček Robi. Več o avtoričinem delu in izvirni tehniki najdete na povezavi: http://www.manicamusil.com/

Slovenski otroci v Pragi se bodo z avtorico srečali ob zaprtju razstave, v okviru dopolnilnega pouka slovenskega jezika, ki ga vodi učiteljica Helena Poche.