Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
14.10.2020  

Odprtje častnega konzulata v Brnu

Ob uradnem bilateralnem obisku ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja 14. oktobra 2020 v Pragi se je zaključil tudi postopek odprtja prvega konzulata Republike Slovenije na Češkem s sedežem v Brnu in imenovanja častne konzulke Andree Ungerove. Po bilateralnih pogovorih je češki minister za zunanje zadeve Tomáš Petříček ge. Andrei Ungerovi  izročil eksekvaturo.

Vlada Republike Slovenije je 10.09.2020 sprejela sklep o odprtju Konzulata Republike Slovenije v Brnu na čelu s častno konzulko Andreo Ungerovo. Ministrstvo za zunanje zadeve Češke republike je k predlogu podalo preliminarno soglasje, po predložitvi patentnega pisma slovenskega zunanjega ministra pa izdalo eksekvaturo, s katero je postopek odpiranja konzulata in imenovanja častne konzulke zaključen. Konzularno območje bo obsegalo Južnomoravsko regijo, katere glavno mesto je Brno, ter bližnji regiji Vysočina in Olomouc.

Častna konzulka Andrea Ungerová je izvršna direktorica in predsednica uprave podjetja "Hošek Motor" s sedežem v Brnu. Konzulka je med vodilnimi dolgoletnimi člani regionalne  zbornice  in ima relevantne izkušnje na poslovnem in administrativnem področju, vpeta je tudi v siceršnje gospodarsko in kulturno življenje Brna in Južnomoravske regije.