Veleposlaništvo RS Praga /Novice /
11.01.2018  

Republika Slovenija bo 1. aprila 2018 uvedla elektronsko cestninjenje v prostem prometnem toku za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila), sistem DarsGo

Obvestilo velja za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila)!

Z uvedbo novega cestninskega sistema, poimenovanega DarsGo, od 1. aprila 2018 ne bo več možno sprotno plačevanje cestnine na cestninskih postajah. Prav tako bo ukinjeno plačevanje cestnine z obstoječimi elektronskimi mediji družbe Dars (DARS-karticami in ABC-tablicami).
Namesto tega bo moralo biti vsako vozilo, ki bo uporabljalo slovenske avtoceste in hitre ceste, registrirano za uporabo sistema DarsGo in opremljeno z napravo DarsGo, ki omogoča obračun cestnine.
Registracijo in pridobitev naprave DarsGo je možno urediti na matičnih DarsGo servisih v Ljubljani, na počivališčih Lopata, Maribor in Grabonoš ter mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Fernetiči. Od začetka leta 2018 naprej bodo DarsGo servisi obratovali tudi na bencinskih črpalkah na avtocestnih počivališčih.
Pridobitev naprave DarsGo je možno urediti tudi na zasebnem delu spletne strani www.darsgo.si.
Več informacij o DarsGo sistemu najdete v zloženki.
Ker bo potrebno za uporabo DarsGo sistema z napravami DarsGo opremiti veliko število vozil, vam DARS predlaga, da pravočasno uredite vse potrebno in se tako izognete pričakovanim čakalnim vrstam za registracijo ob začetku delovanja sistema.
V obstoječem cestninskem sistemu se bo cestnina plačevala do vključno 31. marca 2018 do konca dneva – do polnoči. Naprave DarsGo lahko namestite v vozila že pred tem datumom. DARS priporoča, da jih namestite takoj po njihovi pridobitvi, saj  finančne transakcije do 1. aprila 2018 s pomočjo teh naprav ne bodo nastajale.
Za vse dodatne informacije vam je na volj klicni center na telefonski številki +386 1 518 8 350 in na e-naslovu: info(at)darsgo.si.